Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Donijeta odluka o izgradnji vrtića u Bloku šest, u vrijednosti blizu dva miliona eura

Donijeta odluka o izgradnji vrtića u Bloku šest, u vrijednosti blizu dva miliona eura
Datum objave: 18.05.2020 16:17 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Uprava javnih radova donijela je danas Odluku o dodjeli ugovora za izgradu vrtića u Bloku šest u Podgorici, vrijednosti blizu dva miliona eura. Riječ je o projektu u okviru aranžmana Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, u cilju proširenja kapaciteta i unapređenja uslova boravka djece i zaposlenih u predškolskim ustanovama.

Jedinu ponudu na poziv Uprave javnih radova u nacionalnom postupku za izbor izvođača radova dostavio je danilovgradsko-podgorički konzorcijum, koji čine preduzeća “Eurozoks”, “Hidrogis sistem”, “Netcom” i “Geotin MNE”. Rok za izgradnju objekta je 12 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. 

UJR

Novi objekat imaće površinu od blizu 1.600 metara kvadratnih, a planiran je za boravak 215 djece. Sadržaće radne sobe, višenamjenski prostor, trijažu, prostor za preventivnu zdrastvenu zaštitu, kancelarije, čajnu kuhinju, perionicu, tehničke i ostale prateće prostorije.
U toku je postupak izbora stručnog nadzora nad izgradnjom vrtića, a po njegovom završetku pristupiće se pripremama za uvođenje izvođača u posao. 

Zahvaljujući saradnji sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, u protekle tri godine otvoreni su novi vrtići u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima. U toku je postupak izbora izvođača radova na vrtiću u Pljevljima, kao i priprema tehničke dokumentacije za gradnju obdaništa u Ulcinju i Baru.

UPRAVA JAVNIH RADOVA