Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Za modernizaciju saobraćajne infrastrukture u Bijelom Polju još 7,66 miliona eura

Za modernizaciju saobraćajne infrastrukture u Bijelom Polju još 7,66 miliona eura
Datum objave: 06.05.2020 10:59 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Na području opštine Bijelo Polje uskoro počinju novi projekti modernizacije saobraćajne infrastrukture, za koje je Uprava javnih radova juče potpisala ugovore u ukupnoj vrijednosti od blizu 7,66 miliona eura.

Sredstva za realizaciju ovih projekata Vlada Crne Gore obezbijedila je u Kapitalnom budžetu, a ulaganja u razvoj sjevernog regiona i poboljšanje kvaliteta života građana su u vrhu prioriteta.

U cilju valorizacije turističkih potencijala Đalovića pećine sa okolinom, ugovorena je rekonstrukcija puta Gubavač – Bistrica i izgradnja mosta na rijeci Bistrici, u iznosu od pet miliona eura. Riječ je dionici od devet kilometara, koja spaja magistralni put Podgorica – Bijelo Polje sa novom pristupnom saobraćajnicom od Bistrice do manastira Podvrh, gdje se nalazi početna stanica žičare prema Đalovića pećini. Posao je u postupku javne nabavke dodijeljen podgoričkoj kompaniji “Crnagoraput”, sa rokom završetka radova od 365 dana od uvođenja u posao.

Rožajsko preduzeće “Tofi” bilo je najpovoljniji ponuđač za rekonstrukciju blizu 4,5 kilometara puta Srđevac - Lozna – Sipanje, u vrijednosti više od 2,46 miliona eura. Projektom je obuhvaćeno i podizanje više od kilometra gabionskih i betonskih potpornih zidova. Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 225 dana od uvođenja na gradilište.

Konzorcijum “Konstruktor” Bijelo Polje dobio je posao sanacije klizišta Latinska kosa, na putu Ravna Rijeka – Jasikovac, u iznosu od blizu 193 hiljade eura. Klizište se nalazi na putu prema planinskom centru Cmiljača i predstavlja jedan od segmenata zahtjevne izgradnje pristupne saobraćajnice. Rok završetka radova je 70 dana od uvođenja u posao.


Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem i ostalu dokumentaciju u postupku javne nabavke za rekonstrukciju puta Gubavač - Bistrica i izgradnju mosta na Bistrici možete preuzeti OVDJE.

Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem i ostalu dokumentaciju u postupku javne nabavke za rekonstrukciju puta Srđevac - Lozna - Sipanje možete preuzeti OVDJE.

Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem i ostalu dokumentaciju u postupku javne nabavke za sanaciju klizišta Latinska kosa na putu Ravna Rijeka - Jasikovac možete preuzeti OVDJE.

UPRAVA JAVNIH RADOVA