Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Ugovorena završna faza izgradnje pasarele u Mojkovcu

Ugovorena završna faza izgradnje pasarele u Mojkovcu
Datum objave: 05.05.2020 14:37 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Uprava javnih radova potpisala je danas sa podgoričkim preduzećem „Fidija“ ugovor o drugoj fazi izgradnje pješačkog mosta u Mojkovcu, preko magistralnog puta Podgorica – Bijelo Polje.

Vrijednost ugovorenih radova druge faze iznosi 1,2 miliona eura, koje iz Kapitalnog budžeta izdvaja Vlada Crne Gore. Računajući i prvu fazu, ukupna investicija iznosi oko 2,2 miliona eura.

Na pasareli u Mojkovcu u toku protekle i početkom ove godine završen je najveći dio građevinskog posla i objekat je pripremljen za početak finalnog dijela projekta. Predstoje završni radovi na hidro i elektro instalacijama, izgradnja podnih fontana, potpornih zidova i žardinjera, kao i postavljane kamenih ploča na stepenište na ulazu u pasarelu od grada, ograde, rasvjete i drvenih klupa.

Kružni dio pasarele, koji se nalazi na nekadašnjem jalovištu, sadržaće “zeleni trg”, kao i lift nosivosti osam osoba.

Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 150 dana od uvođenja u posao, pod uslovom da ne dođe do više sile ili okolnosti na koje nije mogao da utiče.

Pješački most je dug 63 metra, širok sedam metara, a čitavom svojom dužinom ima pravolinijsku trasu. Na kraju mosta planirana je silazna spiralna rampa širine pet metara.

Riječ je o značajnom projektu za građane Mojkovca i okoline, koji će omogućiti vezu između buduće sportsko-rekreativne zone sa gradskim centrom i time doprinijeti većoj bezbjednosti učesnika u saobraćaju. Izgradnjom pasarele stvaraju se uslovi za punu valorizaciju nekadašnjeg jalovišta, koje će uskoro dobiti najmodernije sportske sadržaje.

UPRAVA JAVNIH RADOVA