Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Napreduje izgradnja Kuće maslina u Starom Baru

Napreduje izgradnja Kuće maslina u Starom Baru
Datum objave: 24.04.2020 12:16 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Izgradnja objekta nacionalne Kuće maslina u Starom Baru, uprkos poteškoćama izazvanim pandemijom koronavirisa, napreduje iz dana u dan.

Na gradilištu su u toku grubi građevinski radovi, armiranje i betoniranje ploča i zidova, tako da objekat sve više poprima konture predviđene projektnim rješenjem. Izvođač na ovom projektu je cetinjsko preduzeće “Bombeton”, a svi segmenti građevinskih radova izvode se uz poštovanje mjera i naredbi nadležnih državnih institucija, u cilju zaštite radnika od COVID-a 19. 

UJR

Ukoliko ne dođe do dodatnih otežavajućih okolnosti, očekuje se da građevinski radovi budu završeni do kraja ove godine. 

Vrijednost projekta iznosi blizu milion eura, a u potpunosti ga finansira Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta. 

UJR

Kuća maslina će imati ukupnu površinu od blizu 1.100 metara kvadratnih, a zamišljena je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade.

Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja.

Osim značajnog unapređenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanje proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se da će Kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore.

UPRAVA JAVNIH RADOVA