Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Rožaje: Put prema Hajli spreman za asfaltiranje, pijaca u završnoj fazi, u toku modernizacija nekoliko ulica

Rožaje: Put prema Hajli spreman za asfaltiranje, pijaca u završnoj fazi, u toku modernizacija nekoliko ulica
Datum objave: 23.10.2019 12:20 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Uprava javnih radova na teritoriji opštine Rožaje trenutno realizuje projekte u vrijednosti od oko 20 miliona eura, za koje je sredstva iz kapitalnog budžeta obezbijedila Vlada Crne Gore. 

Snažna podrška unapređenju lokalne infrastrukture i ulaganja u strateške projekte, doprinijela su da Rožaje danas bude veliko gradilište, na kojem se građevinske mašine mogu primijetiti gotovo u svakom dijelu grada.

Prvu fazu izgradnje pristupne saobraćajnice ka budućem planinskom centru Štedim na Hajli, u dužini od 7,2 kilometra, građevinsko preduzeće “Tofi” završilo je u ugovorenom roku, čime su se stvorili uslovi za njeno kompletno asfaltiranje na proljeće naredne godine. Na taj način će biti omogućene pripreme za početak radova na žičari, ski stazama i baznoj stanici. Vlada će u naredne tri godine, u cilju stavljanja novog skijališta u funkciju, investirati oko 16 miliona eura. 

UJR

Rok za završetak radova sredina naredne godine: Novi objekat vrtića "Boško Buha"

Još jedan projekat čija realizacija teče planiranom dinamikom je novi vrtić “Boško Buha”, ukupne površine 1.120 metara kvadratnih i kapaciteta 100 djece. Grubi građevinski radovi su završeni, a predstoji postavljanje fasade, krova i spoljašnje bravarije, kao i radovi u unutrašnjosti objekta. 

Rok za završetak kompletnog posla je sredina naredne godine, kako bi vrtić sa radom počeo u septembru 2020. Vrijednost investicije je više od 1,5 miliona eura, a izvođač je takođe “Tofi”. 

UJR

Izgradnja u završnoj fazi: Nova gradska tržnica

Isto preduzeće privodi kraju i izgradnju objekta gradske pijace, koja će, u skladu sa ugovorenom dinamikom, biti završena do kraja ove godine. Završeno je postavljanje fasade i spoljašnje bravarije, a u toku su finalni radovi na termo-tehničkim instalacijama. 

Pored zelene pijace, ovaj objekat, vrijednosti od oko 900 hiljada eura, sadrži prostorije tehničke namjene i kancelarije za opštinske službe. Ukupna površina je 1.370 metara kvadratnih. 

UJR

Asfaltirano oko 300 metara: Radovi juče u Sandžačkoj ulici 

U cilju unapređenja lokalne infrastrukture Uprava javnih radova realizuje i projekte modernizacije nekoliko značajnih rožajskih saobraćajnica. Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, juče je završeno asfaltiranje oko 300 metara Sandžačke ulice u vrijednosti od 70 hiljada eura, kao i ulice uz Jukov potok, u dužini od 660 metara, za koju je izdvojeno blizu 60 hiljada eura. Protekle godine modernizovan je dio Ibarske i Ulice 29. novembar. 

UPRAVA JAVNIH RADOVA