Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Ugovoreni novi radovi na skijalištima Žarski i Kolašin 1600

Ugovoreni novi radovi na skijalištima Žarski i Kolašin 1600
Datum objave: 03.10.2019 14:49 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Uprava javnih radova potpisala je juče tri nova ugovora, koji će omogućiti nastavak aktivnosti u okviru opredjeljenja Vlade Crne Gore da valorizuje turističke potencijale sjevera države. Ukupna vrijednosti ovih ugovora je 4,1 miliona eura, obezbijeđenih iz kapitalnog budžeta Vlade.

U okviru projekta izgradnje novog ski centra na lokalitetu Žarski na mojkovačkoj strani Bjelasice, ugovorena je izrada idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnja ski staza uz planiranu žičaru „Z4“, po principu „projektuj i izgradi“. Najbolje rangirani ponuđač u postupku javne nabavke bilo je podgoričko preduzeće “Gradnja inženjering MNE”, a vrijednost posla je 1,9 miliona eura. 

Rok za izradu idejnog rješenja je dva mjeseca od potpisivanja ugovora, za izradu glavnog projekta dva mjeseca od usvajanja idejnog rješenja, a za izgradnju šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Ranije je ugovorena izrada tehničke dokumentacija i izgradnja šestosjedne isklopive žičare, kapaciteta 2600 skijaša na sat.

Takođe, podizanjem potpornih konstrukcija na putu Vragodo – Vrioci – Žarski katun, za koje je izabrano preduzeće “Eko recikalaža” iz Podgorice, stvoriće se uslovi za dalju izgradnju pristupne saobraćajnica prema Žarskom. Vlada će u ovaj posao investirati blizu million eura, a ugovoreni rok završetka radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao. 

Uprava javnih radova je ugovorila i izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru „K8“ na skijalištu Kolašin 1600, po principu „projektuj i izgradi“. Ovaj posao takođe je nakon tenderskog postupka pripao „Gradnji inženjering MNE“ , a vrijednost radova je 1,2 miliona eura. 

Izvođač se obavezao da izradu idejnog rješenja završi u roku od dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora, izradu glavnog projekta dva mjeseca od dana usvajanja idejnog rješenja , dok će radove na žičari završiti za šest mjeseci od uvođenja u posao.

Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem i kompletnu dokumentaciju tokom postupka javne nabavke za izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru „Z4“, po principu „projektuj i izgradi“ možete pogledati OVDJE.  

Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem i kompletnu dokumentaciju tokom postupka javne nabavke za rekonstrukciju puta Vragodo – Vrioci – Žarski katun (potporne konstrukcije II faza) možete pogledati OVDJE

Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem i kompletnu dokumentaciju tokom postupka javne nabavke za izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru „K8“ na skijalištu Kolašin 1600, po principu „projektuj i izgradi“, možete pogledati OVDJE.

UPRAVA JAVNIH RADOVA