Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Uprava javnih radova dobila upotrebnu dozvolu za novu kanalizacionu mrežu u Beranama

Uprava javnih radova dobila upotrebnu dozvolu za novu kanalizacionu mrežu u Beranama
Datum objave: 27.09.2019 09:26 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Izdavanjem upotrebne dozvole za novi kanalizacioni sistem, Uprava javnih radova juče je uspješno privela kraju jedan od složenijih segmenata 12 miliona eura vrijednog projekta „Unapređenje vodosnabdijevanja i izgradnja sistema za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže u opštini Berane“. 

Radovi na kanalizacionom sistemu obuhvatili su rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove mreže u dužini od 21 kilometar, kao i izgradnju 1,5 kilometra atmosferske mreže, za koje je izdvojeno oko šest miliona eura. 

UJR

U okviru projekta izgrađeno je i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, čiji je probni rad u završnoj fazi. Takođe, očekuje se da uskoro budu završeni i radovi na novoj vodovodnoj mreži. 

Kompletan posao sa 85 odsto se finansira bespovratnim sredstvima Evropske unije iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć IPA - Regionalni razvoj, a ostatak obezbjeđuje Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta.

Realizacija projekta omogućiće povećanje kvaliteta života građana sa područja beranske opštine, kao i trajno rješavanje pitanja zaštite životne sredine, zahvaljujući modernom postrojenju za tretman otpadnih voda. 

UPRAVA JAVNIH RADOVA