Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Premijer Marković na svečanom obilježavanju početka izgradnje Doma za stare u Nikšiću

Premijer Marković na svečanom obilježavanju početka izgradnje Doma za stare u Nikšiću
Datum objave: 16.09.2019 14:07 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, šef Delegacije Evropske unije u Podgorici ambasador Aivo Orav i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović danas su u Nikšiću svečano otvoriti radove na izgradnji Doma za stare.

Događaju su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede Milutin Simović, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Biro za odnose sa javnošću Vlade CG Biro za odnose sa javnošću Vlade CG

Izrazivši zadovoljstvo početkom gradnje Doma za stare premijer je podsjetio da se prva faza finansira i iz donatorskih sredstava, dok drugu fazu finansira u cjelini Vlada i rekao da se regionalni stambeni projekat (RHP) realizuje zadovoljavajućom dinamikom.

„Kroz taj projekat već smo riješili mnoga važna pitanja koja se tiču smještaja ranjivih kategorija u koje spadaju i penzioneri i izbjeglice i, naravno, socijalno ugrožena lica. Podsjetiću vas da smo 2018. godine zatvorili kolektivne centre u Beranama Rubež 1 i Rubež 2 izgradnjom 95 stambenih jedinica i da smo istovremeno zatvorili najveći kolektivni centar za izbjeglice na Koniku gdje smo izgradili 171 stambenu jedinicu, a 2016. godine u Nikšiću dvije stambene zgrade sa 63 stambene jedinice. Ovo je dokaz da se Vlada sa svojim partnerima i donatorima veoma odgovorno odnosi prema licima koja su u stanju socijalne i stambene potrebe – penzionera, izbjeglica i socijalno ugroženih građana“, rekao je tom prilikom predsjednik Vlade.

Biro za odnose sa javnošću Vlade CG

Ukupna vrijednost projekta izgradnje objekta, površine gotovo deset hiljada kvadratnih metara za 208 lica, iznosi 7,4 miliona eura od čega su 3,3 miliona donatorska sredstva.

Prvu fazu Doma za stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću, koja se realizuje iz sredstava opredijeljenih za RHP, gradiće nikšićki konzorcijum LD Gradnja, Arhiboks, Ramel i Ening, a kompletan postupak uvođenja izvođača u posao i pripreme tenderske dokumentacije sprovela je Uprava javnih radova, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Opštinom Nikšić. 

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE / UPRAVA JAVNIH RADOVA