Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Upravu

>

Put do Štedima u završnoj fazi: Stvaraju se uslovi za gradnju ski centra na Hajli

Put do Štedima u završnoj fazi: Stvaraju se uslovi za gradnju ski centra na Hajli
Datum objave: 22.08.2019 13:44 | Autor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Izgradnja puta Rožaje – Štedim, koja predstavlja preduslov za početak radova na novom ski centru na Hajli u rožajskoj opštini, ulazi u završnu fazu. 

U okviru petog, finalnog segmenta izgradnje ove saobraćajnice, za koji je Vlada Crne Gore obezbijedila blizu 1,1 milion eura, radnici građevinskog preduzeća “Tofi” iz Rožaja probili su i posljednjih 1,2 kilometra i došli do lokacije Štedim, gdje su planirani bazna stanica sa pratećim sadržajima i oprema za žičaru. 

UJR

Dinamika radova, koji su počeli krajem juna, u ovom trenutku je u skladu sa ugovorenim obavezama, pa se očekuje da uskoro za asfaltiranje bude spremno svih 7,2 kilometra puta. U toku je izgradnja betonskih propusta preko rijeke Crnje, a ukoliko vremenske prilike dozvole, moguće je da do kraja godine bude postavljen i asfaltni sloj. 

Uprava javnih radova potpisala je 1. jula sa sarajevskim preduzećem “Strucon” ugovor o izradi Idejnog rješenja, Glavnog projekta i izgradnju šestosjedne isklopive žičare na lokalitetu Hajla, po principu “projektuj i izgradi” i izradu Idejnog rješenja ski staza, u vrijednosti od devet miliona eura. Za kompletnu investiciju, uključujući pristupne saobraćajnice i druge sadržaje, Vlada će u naredne tri godine izdvojiti oko 16 miliona eura. 

UPRAVA JAVNIH RADOVA